Анонс

 

Зелений туризм

Все більше останнім часом  набуває популярності серед відпочиваючих  сільський зелений туризм. Пояснення цьому дуже просте - однотипний відпочинок, до якого  звикли жителі великих міст з часом перестає приносити  задоволення, а стандартною поїздкою до моря або в гори вже нікого не здивуєш. Саме тому такий незвичайний і в той же час простий вид туризму, як відпочинок на селі, досяг великої популярності і в нашому краї.

На даний час в Острозькому районі діє 10 садиб з надання послуг у галузі сільського зеленого туризму. Відділом культури і туризму здійснюються виїзди на територію всіх садиб району з метою їх огляду та надання практичних і методичних рекомендацій по облаштуванню домогосподарств для прийому туристів у літньо-осінній період.

У туристичному сезоні 2012 року в приватних садибах Острозького району вже побувало понад 30 чоловік. Зокрема, великою популярністю користується відпочинок у садибах «Урочище Діброва» біля села Грем’яче та оздоровчо – туристичний центр «Гармонія» в селі Оженин.

Господарі садиб пропонують зручні кімнати для відпочинку , відпочиваючі мають можливість скуштувати смачних домашніх страв, приготовлених із свіжих, екологічно чистих продуктів. Туристів зустрічають, як найдорожчих гостей, створюючи теплу і затишну домашню атмосферу.

У травні цього року відкрито нову туристичну садибу «Аква», що в селі Грем’яче Острозького району, на трасі Рівне – Острог. До послуг туристів затишна кав’ярня, домашня кухня, автомобільна стоянка та можливість відпочити сім’єю або у колі друзів.

Зацікавленість у відпочивальників викликають туристичні садиби «Райський закуток», що в селі Ілляшівка та «Українська хата», що в селі Батьківці. Розміщені вони в унікальних природних місцях. «Райський закуток» - саме так говорять про Урочище Пекло люди, які вже мали можливість тут відпочити.

Відпочинок в туристичних садибах нашого району урізноманітнюється пішими або велосипедними прогулянками, збиранням грибів та ягід, участю у місцевих святкуваннях.

З метою залучення більшої кількості відпочиваючих відділом культури і туризму Острозької райдержадміністрації розроблено туристичні маршрути для різних категорій відпочиваючих: пішохідні, паломницькі, туристичні та навіть « екстремальні» маршрути.

З метою інформування населення та приваблення потенційних туристів відділом культури і туризму у 2012 році виготовлено та розміщено рекламні щити про туристичні можливості району.

Вичерпну інформацію про стан справ у галузі сільського туризму можна отримати на сайті «Острожчина туристична»

OSTROG